Audi Q8 Concept

Framtiden fortsätts visas i form av konceptbilar på den stora bilmässan i Detroit som heter North American International Auto Show, förkortat NAIAS. Med en längd på 5,02 meter och en höjd på 1,70 meter visar Audi stolt upp sin nya konceptmodell Q8 koncept och redan nu berättar dem att 2018 kommer Audi att lanseras en modell som baseras på denna. Maffigt stor med en front på 2,04 meter och ljusdesign har länge varit ett av Audis signum så självklart har detta koncept läckra digitala Matrix lasertekniken som används för hel- och halvljus. För att öppna dörrarna använder man sig av touch sensorer. Spännande plug-in hybrid i form av koncept där Lithium-jon batteriet är placerat i bak och består av 104 prismatiska celler. Den har en kapacitet på 17.9 kWh som ger en möjlig räckvidd för eldrift på 60 km, och en total räckvidd med TFSI motorn på upp till 100 mil. En fulladdning på 7.2 kW effekt tar ca två och en halv timme. Vi får se hur mycket som följer med från konceptet till den produktionsklara modellen som lanseras nästa år. Spontan känns det mycket snygg och roligt är att den har fått lite designinfluenser från deras Audis välkända 80-tals urquattro. Text: Mia Litström Foto: Audi

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept