Lexus Sport Yacht

Lexus skapar lyx på vatten

Lexus vill utvidga samt visa att de kan skapa andra lyxiga produkter förutom bilar. Nu presenterar dem en ytterst elegant och vacker yacht som har plats för åtta personer och har en toppfart på 43 knop. Inte den mest miljövänliga kraftkällan som består av dubbla 5,0 liters bensindrivna V8-motorer som vardera ger 477 hästkrafter. Samma motor som i deras supersportmodeller. Materialet är också otroligt exklusivt. En handupplagd kompositkonstruktion med kolfiberarmerad tvåkomponents polyuretanepoxi, inte det lättaste att förstå vad det är för material men det är samma typ av material som används i t ex racingbilar, flygplan och tävlingsbåtar. För att knyta an till bilarna är det samma läckra inredningsdetaljer i läder och trä som bilarna i denna yacht. Allt finns som ägaren kan tänkas behöva som audio/video-system från Itanlienska Videoworks samt nätverk med internetanslutning via 4G. Dolda Revolution Acoustics-högtalare drivna av ett Mark Levinson-slutsteg samt kök samt dusch finns under däck. Båtar är inte något man tänker på i första hand med Lexus men båtproduktion är inte helt nytt för koncernen då redan 1990 bildades Toyota Marine. Där har det bland annat byggts både sportfiskebåtar i glasfiber samt större kabinbåtar i aluminum. Lexus Sport Yacht är enbart ett koncept och ett one-off-bygge. Visningen skedde i Miami den 12 januari av Lexus högste varumärkeschef samt Toyotas koncernchef Akio Toyoda.

Ett koncept som i dagsläget inte kommer att bli i produktion utan mera ett koncept som visar vad företaget kan prestera. En mycket läcker och kraftfull Yacht med skön Lexus känsla i sitt utseende.

Lexus Sport Yacht Längd                           42 fot (12,8 meter)

Bredd                            3,7 meter

Antal passagerare        8 personer

Motoreffekt                   2 x 477 hästkrafter

Topphastighet              43 knop

Otroligt mycket kraft, dubbla 5,0 liters bensindrivna V8-motorer.

Man kan förnimma Lexus märke bakpå kaptensstolen.

Modern och läcker förarplats där alla funktioner manövreras via en touchskärm.

Lexus Sport Yacht

Text: Mia Litström Foto: Lexus