Allra första exteriöra visning av nya Seat Ibiza

Läcker, snygg med en skön modern touch. Världspremiär av nya Seat Ibiza i Barcelona. Den allra fösta visningen inför världspressen. C & W for Ladies var på plats under världspremiären och totalt var det bara 250 st journalister från 20 länder inbjudna därav bara två st från Sverige. Det är något alldeles speciellt med världspremiärer. Är en sådan härlig känsla, nästintill vibrerande atmosfär precis innan presentationen drar igång. Nu är det dags för företagets mest populära modell att få visa sitt nya jag. I flera år har teamet arbetat med modellen. Ibiza tror jag är den modell hos Seat som nästan alla känner till. Den lanserades för första gången redan 1984 och detta är den femte generationen som visas. Modellen har hittills sålt över 5,4 miljoner exemplar.

Nya Seat Ibiza i den läckra färgen Mystic Magenta som framhäver de nya läckra linjerna på bilen.

Det händer mycket nu hos Seat. För ett år sedan visade de sin helt nya modell Ateca som är en riktig fullträff, kompakt SUV med snygg och elegant design och som levererar det man förväntar sig av nättare SUV med bravur. Nyligen var det också dags för deras modell Leon och nu deras populära Ibiza. Alla tre modellerna har deras nya uppdaterade formspråk som verkligen har givit bilarna en modern och lockande look som gör att flera kommer att titta nyfiket åt Seats håll. Ibiza är nu bredare samt lite kortare och lägre än föregångaren. Men det är inga stora siffror vi talar om utan den är 1 mm lägre, 2 mm kortare och 87 mm bredare. Varför den har ändrat storleken är för den har fått en helt nya bottenplatta där Seat Ibiza också är först ut i ledet med denna bottenplatta i hela Volkswagen Group. Mycket har förändrats interiört också. Den är rymligare med både större benutrymme och sätena är bredare. Okomplicerat snygg inredning med en 8” touchscreen som kommer att vara tillval. Som standard är det 5”skärm. Bagageutrymmet är också större och har utökats med 63 liter där den totala kapaciteten har landat på 355 liter. Volymmodellen för Sverige kommer att bli bensinmotor TSI på 95 hk med manuell växellåda med 5 st växlar som har utrustningsnivån Style där bland annat Front Assist, däcktrycksvarnare och bältespåminnare är som standard. För Xcellence också bensin TSI 115 hk manuell växellåda med 6 växlar har lite mera utrustning som bland annat trötthetsvarnare, farthållare, nyckellöst system. Lansering sker i juni och modellen kommer också att visas på bilsalongen i Genève som är i mars. Under sommaren kommer det ytterligare några motoralternativ och framåt hösten kommer också Ibiza FR lanseras som har en bensinmotor TSI 150 hk som är deras sportigaste variant av Ibiza. Nytt fräscht och snyggt med ännu mera karaktär och där framlyktorna är härligt iögonfallande. Totalt kommer den att finnas i 10 olika färger där en av dem läckraste är Mystic Magenta. Text: Mia Litström Foto: Mia Litström och Seat