Jaguar tar med sin racingkunskap på eldrift från Formula E

Eldrift är eftertraktat och intressant för många, speciellt om man bor i storstad. Bilmärket Jaguar stack ut lite extra nyligen när de lanserade sin allra första SUV som blev varmt mottagen och snart är det dags för deras första elbil. Redan i november förra året presenterade Jaguar sin I-Pace Concept som är en elbil. Intresset är stort bland kunderna och känner man redan nu att man är intresserad och vill hamna tidigt på produktionslistan går det att registrera sitt intresse på Jaguars hemsida redan nu. I Skandinavien är det redan 2 000 personer som har anmält sitt intresse. Men för att kunna göra detta behöver man lämna en deposition på 10 000 kronor för att anmälan ska gälla. I slutet av 2017 kommer den första produktionsversionen att presenteras och bilen är en eldriven SUV och vad det ser ut i dagsläget så kommer de första klara bilarna levereras under andra halvan av 2018. Så det är ganska lång tid kvar innan man kan få njuta av sin eldrivna Jaguar. Är man en inbiten lover av Jaguar och väldigt gärna vill ha den eldrivna får man ha tålamod att vänta och anmäla sitt intresse så länge. Räckvidden är på över 500 km enligt den Europeiska körcykeln (NEDC). Det finns lastutrymme i bak på 570 liter och i fram 36 liter. Accelerationen är fantastisk med sportbilsprestanda 0-100 km/h på enbart cirka 4 sekunder. Exakta siffror är inte klara än som bland annat topphastigheten. För att anmäla sitt intresse för nya I-Pace www.jaguar.se Text: Mia Litström Foto: Jaguar