Deras Outlander blev en succé och nu fortsätter företaget att bredda sitt modellutbud med en ny kompakt SUV som heter Eclipse Cross och som ligger mellan deras mindre ASX och deras större Outlander. Enligt Mitsubishi har namnet kommit till på så sätt att Eclipse refererar till deras sportbil som byggdes i USA mellan åren 1989 och 2012 och Cross är en inbjudan och uppmaning till att flytta fram gränserna med en SUV. Modellen kommer vara först i deras led med flera olika tekniska lösningar som Touch Pad Controller samt att man kan få sin smartphone uppkopplad i bilen som stödjer Apple CarPlay och Android Auto. Head-Up Display är också nytt där man kan få information som bland annat hastighet och annan typ av viktig data mot vindrutan framför föraren. Modellen kommer att finnas med både bensin- och dieselalternativ. Längden på bilen är 4,4 meter och bredden 1,8. Kompakt och snygg Mitsubishi som väcker nyfikenhet och som säkert kommer tilltala flera på den svenska marknaden. Priser är ej ännu klara och bilen kommer att lanseras i Europa vid årsskiftet av 2107/2018. Text: Mia Litström Foto & video: Mitsubishi