Arteon – femdörrars coupé På bilsalongen i Genève visar Volkswagen bland annat sin nya Arteon. Det är en ersättare av deras tidigare Passat CC där man kan förnimma karaktärsdrag från den modellen i den nya Gran Turismon nu som har långa vackra linjer. Inom kort kommer starta en förförsäljning av modellen i Sverige där priserna också kommer att presenteras och premiären kommer att ske efter sommaren. Motoralternativen kommer både vara bensin och diesel, TSI samt TDI där effekten ligger mellan 190 till 280 hk. Alla alternativ kommer att vara med fyrhjulsdrift som är standard med DSG-växellåda med dubbla kopplingar. Sobert elegant Volkswagen där Tobias Sühlmann, ansvarig för den exteriöra designen, berättar att:

− Arteons linjer är inte bara sportiga utan också ett konkret uttryck för ett mycket funktionellt helhetskoncept. Här möts form och funktion på ett progressivt sätt. Jämfört med den klassiska sedanen, erbjuder en Gran Turismo mer utrymme och mer flexibilitet tack var sin långa hjulbas, coupé-liknande fastback-design och stora baklucka. Femsitsiga Arteon är ett idealiskt och avantgardistiskt alternativ – perfekt för alla som önskar sig en femdörrars fastback med elegant, fulländad design och avancerad teknik.

Färgmässigt kommer det att finnas lite annorlunda färger, ingen spektakulärt med några kulörer som sticker ut lite extra jämfört med de mera traditionella lackfärgerna. Här finns bland annat ”Curcuma Yellow”, ”Atlantic Blue” och ”Chili Red”.

Text: Mia Litström Foto: Volkswagen