Säljstart och priser för Volvo XC60

Under den årliga bilsalongen i Genève pryds sociala medier av alla härliga nya bilar som snart är produktionsfärdiga. En modell som fick bred spridning var Volvos senaste nyhet XC60. Precis innan mässan släppte företaget en läcker teaserbild där man kan förnimma fronten på modellen i ett garage och senare vid presskonferensen började det strömma ut på bilder på deras nya skapelse.

Volvo XC60 – Teaser bild innan mässan i Genève

Självaste modellen finns sedan tidigare i deras modellutbud där urmodellen kom för hela 9 år sedan så det här är den nya generationen av modellen och mycket har hänt. Volvo säger själva att den är en av deras säkraste bilar de har tillverkat.

Henrik Green, Senior Vice President Produkt och kvalitet på Volvo Car Group berättar att:

– Vi har fokuserat på att bygga en bil som kan leverera körglädje till alla dina sinnen – från en fantastisk överblick över vägen framför dig i en vackert inredd och tyst kupé, till säkra och trygga köregenskaper. Vi har särskilt fokuserat på att göra livet lättare för våra kunder genom att förse dem med livets goda och tjänster som underlättar i vardagen.
Mycket spännande och en modell som tilltalar många. Det är en snygg och modern premium SUV i mellan storlek som utrustad med den allra senaste säkerhetstekniken. Bland annat så har deras City Safety-system kompletterats med en ny styrassistansfunktion som heter Oncoming Lane Mitigation som ska mildra kraften vid frontalkollisioner. Hur detta system fungerar kommer vi tar reda på under provkörningen av bilen där det på plats kommer finnas säkerhetsexperter från Volvo som kan förklara mera ingående vad det har utvecklat i deras system. Provkörningen kan ni läsa här redan 18 maj. Säljstarten för nya XC60 startar redan vecka 15 där man kan bygga bilen på deras hemsida: Volvocars men redan nu finns priserna klara som ni kan läsa här nedan.

Priserna för XC60 är:

Bensin

T5 (254HK)

Momentum                  422 900

Inscription                   462 900

R-design                      467 900

T6 (320HK)

Momentum                  491 900

Inscription                   531 900

R-design                      536 900

 

Plug-in hybrid

T8 (320+87 HK)

R-design                      636 900

 

Diesel

D4 (190 HK)

Momentum                  435 900

Inscription                   475 900

R-design                      480 900

 

D5 (235 HK)  

Momentum                  465 900

Inscription                   505 900

R-design                      510 900

Text: Mia Litström Foto: Volvo