Kombi som bjuder på härligt stort bagageutrymme

  En modelltyp som vårt Skandinaviska land alltid kommer älska är kombin eller det mera traditionella namnet, herrgårdsvagn. Stor och rymlig bil där man kan lasta härligt mycket med packning. Det är en fröjd för barnfamiljer. Aldrig behövas våndas över om barnvagn och packning går in samtidigt. Kias modell Ceed finns nu i en nyare generation av Sportswagon, Kias beteckning av kombi. Lastutrymmet är på hela 625 liter. kia_ceed_sw_mia_litstrom Min spontana känsla är att modellen Ceed är mycket snyggare i SW-utförandet. Det blir mera komplett, helheten får en mera balans och sen är det också mycket snyggt med en kombi som har långa, vackra och väldesignade linjer. Det är en finess och balans som kan vara svårt att bemästra. Bilen behöver fortfarande ha bilmärkets karaktär och det gäller att det syns att det är en ny bil utan att detaljerna blir för likt någon annat bilmärke eller detaljerna tar över så det blir för mycket av det goda istället. Kia tycker jag har lyckats bra. Perfekt för den som vill ha en ordentligt, trevlig och rymlig bil till bra pris. kia_ceed_sw_mia_litstrom Bensinmotorerna är också i den storleken som gör att det känns verkligen ok. Den ”största” av dem är en 1,4 liters bensinmotor 140 hk och ser man tillbaka en tid hade den här typen av motor känns liten men med den snabba utvecklingen av motorer levererar en 1,4 liters motor gott och väl med kraft. Den finns både med manuell växellåda eller sjuväxlad dubbelkopplingslåda som heter DCT på Kia-språk. Under provkörningen körde jag på både småvägar och motorvägar. Uppgifter som bilen klarade mer än väl. Kände spontan att jag gärna skulle köra den här bilen på långkörning. Bekvämt och trevligt med bra utrymme för med passagerare också. Det finns också en mindre bensinmotor på 1,0 liter med 120 hk och då med manuell växllåda.
kia_ceed_sw_mia_litstrom

Under provkörningen blev det en trevlig lunch på Gimo Herrgård i Uppland.

Det finns två utrustningsnivåer som startar med Advance som bland annat har 17-tumsfälgar, 2-zons klimatanläggning, eluppvärmd ratt, kollisionsvarnare/autobroms, trötthetsvarnare, filhållningssystem, helljusassistans, 7-tums pekskärm och backkamera. Vill man piffa till lite extra är nästa steg Advance Plus (+9 900 kr) innehåller bland annat delläderklädsel, invändiga detaljer i matt aluminium/blanksvart, dödavinkelnvarnare, 40/20/40-delning baksätets ryggstöd, 8-tums pekskärm med navigation samt eluppvärmda ytterplatser bak. kia_ceed_sw_mia_litstrom Letar man efter en praktisk, snygg och prisvärd kombi är denna absolut värd att titta på. Den har 97 liter mera lastutrymme än den tidigare generationen SW. Priserna för de olika versionerna är: 1,0 T-GDi 120 hk 6-vxl manuell från 190 300 kronor. 1,4 T-GDi 140 hk 6-vxl manuell från 199 900 kronor. 1,4 T-GDi 140 hk 7-vxl DCT från 214 900 kronor. kia_ceed_sw_mia_litstrom