Exklusivare och sportigare Passat

Volkswagens Passat är verkligen en mycket populär modell, totalt har det sålts nästan 30 miljoner exemplar. Detta vill Volkswagen uppmärksamma och fira och gör det ordentligt med att lansera en extraordinär Passat. Modellen heter Passat Sportscombi R-Line Edition och kommer tillverkas i 2000 exemplar. Modellen har självklart fyrhjulsdrift 4Motion och finns med två motoralternativ, en diesel på 240 hk och en bensin som ger 272 hk. 

Hur Sveriges tilldelning av modellen är ej ännu klart. Världspremiären blir nu i nästa vecka på den internationella bilsalongen i Genève. Förutom de vassare motorerna har bilen fått designdetaljer som utmärker just den här modellen. Lacken är i nya Moonstone Grey och till det svarta detaljer i högglans som ger en fin kontrast till det gråa.

Så älskar man svart kvalar den här bilen in väl för även invändigt dominerar den färgen. Mycket av det senaste inom teknik finns också och något som är nytt är Travel Assist. System som kan till en viss del ge assisterad körning i hastigheter upp till 210 km/h. Det menas med att bilens assistanssystem kan då ta över både styrning, bromsning och acceleration själv. Allt föraren behöver göra är att hålla händerna på ratten. Mycket spännande och kommer bli mycket intressant att få testa framöver.