Redan i april startar försäljningen av nya elektriska Kia e-Soul. Modellen är bilen som lyfte varumärket Kia i USA och totalt har bilen världen över sålts över en miljon bilar sedan starten 2009.

Nu är det dags för den tredje generationen och den kommer endast att säljas som eldriven. Designen har de arbetat noga med och gjort förändringar men inte så dramatiska förändringar som gör att den har tappat karaktär utan den har fortfarande sin typiska kantiga design som utmärker den här modellen.

Ljudmässigt så ingår det redan i standard ett ljudsystem från Harman Kardon som har ett Sound Mood Lightning som avger ett svagt ljus från paneler i dörrarna. Detta gör att det pulserar i takt med musiken. En riktigt rolig detalj och det är totalt åtta olika färger som går att ställa in samt sex olika teman som lyser upp kupén.

De bilar som kommer säljas i Sverige har det stora batteripaketet på 64 kWh och en elmotor på 204 hk (150 kW) och 395 Nm som driver på framhjulen. Accelerationen 0–100 km/h ligger på 7,6 sekunder. Räckvidden enligt körcykeln WLTP är 452 kilometer och den blandade förbrukningen är 15,7 kWh/100 km. 

Snabbladdning görs via en likströmsladdare, CCS (Combined Charging System), och det tar endast cirka en timme att ladda batteriet från 20 procent upp till 80 procent.

Färgmässigt finns den att få i sju olika entonslacker samt sju stycken tvåtonskombinationer som är ljusa karossfärger med metallicnyanser för taket och backspegelkåporna. 

Redan i april startar försäljningen och priserna är ej ännu satta.

kia_e-soul_mia_litström


Kia e-Soul Mia Litström