Gnistrande vackra nyheter med färg

Georges-Édouard Piaget grundade företaget redan 1874 och hans motto var “Always do better than necessary” och det är en anda som verkligen lever vidare i företaget. Varje år fortsätter de att imponera med sina fantastiska klockor. I årets kollektion har Piaget tittat extra mycket i sina arkiv och tagit fram fantastiska klockmodeller där de tydligt visar sitt gedigna arv.

Några av mina favoriter som presenterades på SIHH i Genève kan ni se här nedan. Otroligt feminina och vackra.

Gala i grönt

Den som sticker ut mest och som verkligen andas 1960-tal är deras modell Gala, 32 mm med urtavla i malakit. Otroligt vacker grön färg som är extra snyggt till armbandet i roséguld. Armbandet har det avancerade mönstret som heter ”palace”. Detta mönster tas fram för hand hos Piaget som ni kan se på bilden längre ned. På boetten är det 42 st brilliantslipade diamanter. Klockan har ett quartzverk som är tillverkat inhouse. Modellens nr är G0A44167.

piaget gala sihh 2019 mia litström
piaget gala mia litström

Rosa Altiplano med diamanter

Förföriskt vacker! Modell Altiplano i roséguld 34 mm där boettringen har 72 diamanter och urtavlan i rosa pärlemor. Detta är en klocka som verkligen är skapad för kvinnan som älskar rosa och gnistrande vackra diamanter. Dessutom när det är en Altiplano så har den ultratunt mekaniskt urverk. Denna har caliber 430P med manuell uppdragning med en kraftreserv på 43 tim. Armbandet är i alligatorskinn och spännet i roséguld. Den är limiterad till 300 exemplar och modellens nr är G0A44060

piaget altiplano mia litström
piaget altiplano mia litström

Possession cuff watch 29 mm

Den här modellen sticker ut lite extra tack vare sin design och som gör att den blir också en trendig modeaccessoar, en kombination av klocka och läckert armband. Piaget har inte sparat på den gnistrande känslan för denna utan på boettringen är det två rader med briljantslipade diamanter, totalt 162 diamanter. Urtavlan har vit pärlemor och istället för tidssiffror är det 11 st diamanter. Klockan har ett quartzverk av Piaget som heter 56P och det breda Milanese mesharmbandet är i guld och klockans nummer är G0A44069.

Piaget Possession cuff watch Mia Litström
piaget possession cuff watch mia litström