Läckra och robusta Breitling´s även för de kvinnliga handlederna

Breitling är det klockföretag som satsat mest på klockor för flyget och deras pilotklockor går som en röd tråd genom företagets historia. Modeller som Navitimer och Aviator 8 är legendariska tillsammans med Avenger som är den kollektion de nu återlanserar i uppgraderad tappning. Jag har varit Zurich och tittat samt fått klämma på deras nyheter och totalt ingår 14 nya robusta pilotmodeller i serien.

breitling_avenger

Varumärket riktade in sig på flygindustrin redan på 1930-talet i form av att montera ett Breitlingur på instrumentpanelen i flygplanen. Just detta gav härligt mycket inspiration när de sedan valde att skapa armbandsklockan Aviator 8 som blev en rejäl succé. Senare, på 1950-talet, tog de fram modellen Navitimer som blev den ultimata klockan för piloter och modellen är än idag ytterst viktig för Breitling.

Serien Avenger debuterade i Breitling sortiment 2001 och nu är det dags för en ny generation. Designerna har lyckats förnya klockan på ett läckert sätt samtidigt som de har behållit Avengers läckra arv där man tydligt och utan minsta tvekan ser att det är en Breitling. 

breitling_avenger

Avengers finns i storlekar för alla där kollektionen består av modeller med boetter i storlekarna 48, 45 och 43 mm tillverkade i stål eller i svart titan, åtta av dem är kronografer. För de som reser ofta finns också modeller med GMT där en extra visare i rött visar den andra tidszonen. 

breitling_avenger

Pilotklockor är oftast stora i storleken men i och med att de finns i storleken 43 mm är de just perfekta för kvinnans handled. Breitling har olika samarbeten med profiler som stämmer in med deras filosofi och till denna lansering har de knutit band med nya profiler där bland annat den ena är Rocío González Torres. Hon är befälhavare i det spanska flygvapnet, var den första spanska kvinnan som loggade 1000 timmar vid kontrollerna av en F-18 stridsflygplan. En kvinna med mycket imponerade meriter där Rocío slutade högst upp i sin klass i sin första militära pilotutbildning och även på stridspilot-akademin blev hon den första kvinnan som nådde platsen i den utmanande disciplinen. Dessutom är hon nationell mästare i fäktning och som hobby älskar hon att köra motorcykel samt spela piano. Yrket som jetpilot är något hon velat sedan tidig ålder, hon lockades av yrkets egenskaper: 

”Jag älskar det faktum att det är sportigt, riskabelt, äventyrligt, allvarligt och disciplinerat. Och jag hoppas att flickor och unga kvinnor kommer att inspireras och uppmuntras att följa sina drömmar och ta outforskade vägar. ”

breitling_avenger

En bred kollektion för både dam och herr i olika storlekar. Seawolf 45 mm med gul urtavla är den som verkligen sticker ut allra mest och är den som är bästsäljaren på den amerikanska marknaden. Jag måste säga att den klocka som berörde mig mest är Avenger Chronograph 45 Night Mission i khakigrönt, både på urtavla och armband. Det är helheten i denna klocka som gör den så perfekt. Boetten är i svart titan så den är lätt och smidig att bära på handleden, på fest eller på äventyr. Just grönt i alla dess nyanser är en trend som överlag har slagit hos klocktillverkarna och denna är mustigt läcker. Speciellt om man är ett stort fan av flygvärlden eller kanske till och med är pilot själv för den andas verkligen flygare… 

Boettringens yta har en speciell ”ruggning” och kronan samt kronografknappar har en väl vald ytafinish så man på ett smidigt sätt kan använda klockans funktioner trots att man bär handskar.