Lexus nya konceptbil LF-30 Electrified Concept

Elbilarnas starka framtåg fortsätter och bilföretagen turas om att presentera sina elektrifieringar av deras modeller. På Tokyo Motor Show presenterar nu Lexus sina visioner genom ”Lexus Electrified” som visar deras arbete hur de elektrifierar företagets framtida bilar.

Som första steg börjar Lexus med att visa en konceptbil som heter Lexus LF-30 Electrified Concept. Det är en batteridriven elbil med självkörande teknik och den har världspremiär på mässan. Ett mycket väntande steg för Lexus att satsa på ren elbilsdrift, de kommer självklart också att fortsätta utveckla elhybrider, laddhybrider, bränslecellsfordon och ytterligare batteribilar.

Lexus elbil Mia Litström Cars and Watches for Ladies

Det är ett helt nytt sätt för dem att bygga elbilar där det bland annat är hjulmonterande elmotorer som gör att bilen kan vara framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven som styrs efter hur den aktuella körsituationen råder.

En detalj som idag känns mycket läskig är deras Steer-by-wire. Det finns ingen mekanisk koppling mellan ratt och de styrande hjulen. Styrningen anpassas till de olika körförhållandena istället och tack vare att bilen är självkörande så kan ratten flyttas helt ur vägen och man kan göra något annat under tiden. Detta är trots allt en konceptbil men den visar också företagets visioner som vi garanterat kommer att få uppleva i framtiden.

För att minska miljöpåverkan använder de sig av ekologiska hållbara material som bland annat till golv och styrkontroller är det japanska materialet yakisugi som är forkolat cederträ. Till dörrpanelerna är det återvunnet stål.

Lexus elbil Mia Litström Cars and Watches for Ladies

Läckert är också att laddning av batteriet kan ske trådlöst. Bilen ska också klara av att parkera automatiskt när man klivit ur bilen samt köra fram till husdörren från parkeringen.

Spännande framtid som väntar och idag är 99 % av Lexus försäljning på svenska marknaden självladdande elhybrider och konceptbilen är ett smakprov av vad deras framtida modeller kommer att visa.