En storsäljande och populär modell i nya kläder

Det är nästintill så denna bilmodell är en legend. I över 45 år har den funnits på marknaden och den har aldrig tappat sin popularitet utan den bara fortsätter att förgylla bilmarknaden. Imponerande nog har den sålts i 35 miljoner exemplar sedan starten och i Sverige är den oerhört populär. 

Volkswagen Golf Mia Litström

Nu är det dags för den åttonde generationen och vid första anblick så är det inte några extrema förändringar som har skett utan den visar tydligt att den är en Golf och den gör det med modern stolthet. Mycket har hänt i det tekniska som verkligen gör att den nya Golf:en får ett riktigt avstamp. Interiört är displayerna på förarplatsen digitala och det är dessutom standard. 

Volkswagen Golf Mia Litström

Volkswagen går också ut med att en av de stora nyheterna på assistanssystemen är en funktion som väcker stor nyfikenhet hos mig som heter ”Travel Assist”. Det ska enligt dem vara ett system som gör att det går att köra i assisterat läge i hastigheter upp till 210 km/h utan att aktivt behöva styra, accelerera eller bromsa själv. Känns oerhört spännande och smidigt system. 

Deras adaptiva farthållare ACC är också den allra senaste versionen som är försedd med en förutseende hastighetsdetektering som kan i förväg reagera på hastighetsbegränsningar som korsningar, rondeller och kurvor samt kan upptäcka kö i god tid. För att kunna registrera köer där trafiken står still använder sig systemet av Car2X-funktionen som får meddelande till sig om att det framöver är kö och ACC sänker hastigheten för att minska riskerna att något skulle hända.

Nya Golf bjuder på många moderna nyheter och likväl som många tekniska nyheter så har den nya motoralternativ. Utbudet består av bensin-, diesel, fordonsgas, mildhybrider- och laddhybriddrivna versioner. Självklart kommer det också sportiga versioner som GTI och Golf R. Gasdrift är också något som kommer i framtiden. 

Nya Golf kommer lanseras under fösta kvartalet 2020 och den som är riktigt nyfiken på modellen kommer kunna läsa här på Cars and Watches for Ladies om provkörning av modellen redan i december.