Försäljningsrekord på välgörenhetsauktion i Genève

Man blir alldeles rörd och imponerad av detta driv och engagemang, Luc Pettavino är grundaren av välgörenhetsgalan Only Watch. En mycket eftertraktad klockauktion där flera exklusiva klockföretag tar fram unika klockor som sedan auktioneras ut. Anledningen till denna auktion är att Luc´s son Paul Pettavino drabbades av den mycket svåra muskelsjukdomen duschennes muskeldystrofi och Luc startade denna auktion för att samla in pengar till forskningen. I år var det åttonde gången auktionen genomfördes.

Dessa dagar i Genève är fyllda med evenemang i klockornas värld och det kommer människor från hela världen för att delta. En av kvällarna var jag på GPHG Grand Prix d´Horlogerie de Genève som är klockarnas Oscarsgala. Under en magnifik galakväll presenteras vinnarna i de olika kategorierna och varje år delas ett hederspris ut där en person ärofyllt hyllas som har en stor betydelse för klockbranschen. I år var det just Luc Pettavino som fick ta emot priset och det blev en mycket rörande stund där alla i publiken stod upp och applåderade för att visa all sin uppskattning och stöd för honom och hans fantastiska auktion Only Watch samt för hans son som tyvärr inte är med oss längre.

Luc Pettavino grundare till Only Watch tilldelades det ärofyllda hederspriset på GPHG Grand Prix d´Horlogerie de Genève.

Only Watch som han startade just för att få in pengar till forskningen för denna fruktansvärda sjukdom har skapat ett otroligt intresse världen över för klocksamlare. Totalt i år var det 50 unika klockor som auktionerandes ut och det är i samarbete med auktionsfirman Christie ´s. Hela auktionen sändes live via nätet och alla budgivare var inte närvarande utan kunde också vara med live via auktionsfirman.

Dagen innan auktionen kunde man titta på dessa fantastiskt vackra klockor som fick en att häpna. Är imponerade att så många anrika klocktillverkare tar fram dessa unika klockor och en klocka som stack ut extra mycket var den från Patek Philippe som också gick till historien under auktionen. Utropspriset i katalogen började på otroliga 2,5 miljoner CHF. Första budet som kom in när det var dags för den klockan på auktionen var 5 miljoner CHF. Man hörde hur alla i salen tappade andan direkt för att någon gick så hårt ut med budgivningen men resten av resan var magnifik. När budet kom in på 20 miljoner CHF tjoades och hurrades det i salen men det slutade inte där heller utan det hela slutade på otroliga 31 miljoner CHF som är försäljningsrekord. Det är ett historiskt moment som alla kommer komma ihåg med glädje och idag fylls sociala medier med hyllningar för denna auktion som gjorde succé.

Det fina är också att 99% av pengarna går till forskningen och den totala summan för auktionen blev hela 38 593 000 CHF. Man blir alldeles varm i hjärtat av detta rekord och för allt engagemang som alla visar inför denna auktion varje år.

Patek Philippe Only Watch Mia Litström
Patek Philippe Grandmaster Chime Mia Litström Cars and Watches for Ladies

Av: Mia Litström