Tiguan som laddhybrid

Tiguan har som merit om att vara en av dem mest sålda SUV-modellerna i världen och har mycket att leva upp till. Nu till hösten är det dags för en ny generation Tiguan och mycket nytt presenteras och framförallt så sticker nyheter ut lite extra mycket som att den kommer att erbjudas som laddhybrid med en räckvidd på el som ligger på cirka 50 km (WLTP).

Dessutom lanseras också en vass sportversion som heter Tiguan R som ger 320 hk och fyrhjulsdrift. Det är inte bara i kraften utan också i utseende som R-versionen utmärker sig med distinkta stötfångare, breddade hjulhus, speciell baktre diffusor och 21-tums alumniumfälgar. Även interiört är den vassare med lyxigare stolar och R-logotypen är läckert utplacerat på olika detaljer i bilen.

För första gången kommer systemet Travel Assist för Tiguan. Systemet kan ta över styrning, bromsning och acceleration i hastigheter mellan 0 km/h (med DSG-växellåda) eller 30 km/h (manuell växellåda) och 210 km/h (föraren förblir hela tiden ansvarig för kontrollen av bilen).

Många nyheter kommer lanseras med nya generationen Tiguan som kommer lyfta modellen ytterligare ett steg. Säljstart är senare i sommar och lanseringen är preliminärt i november.

Text: Mia Litström Foto: Volkswagen