Charmig och liten SUV med fyrhjulsdrift

Yaris är en av Toyotas mindre modeller som har funnits på marknaden över 20 år och mycket har hänt med modellen genom åren. Det är en liten smidig bil och 2012 lanserades den med hybridteknik.

Nu sticker Toyota ut med att twista till modellen på ett ytterst härligt sätt. För det första så kommer den med fjärde generationen av hybridteknik men dessutom så har den fått en SUV-look som lyfter fram den på ett härligt och robust sätt. Designen har en kaxig touch som också tydligt visar sitt släktskap med den större SUV-en Rav 4. Fyrhjulsdriften som Yaris Cross Hybrid är utrustad med är inte mekanisk utan elektronisk som har lägre vikt och passar bättre till en bil i den här storleken och för att ge lägre CO2-utsläpp.

Den är lite större än den vanliga Yaris, 3 cm högre, 24 cm längre så de totala siffrorna är 4,18 m på längden, 1,77 m på bredden och 1,56 m på höjden.

En riktigt charmig modell utseendemässigt som väntas från Toyota och det ska bli spännande att få se samt känna på Yaris Cross Hybrid i verkligheten och få se om den är lika rolig att köra som den ser ut. Lansering i Sverige är planerad till början av 2021.

Text: Mia Litström Foto: Toyota