Sjusitsig rymlig Sorento, kommer som laddhybrid

Kia har verkligen vässat pennspetsarna och tagit fram en maffigt snygg ny Sorento. Lanseringen sker i september och redan nu kan man beställa den nya Sorento. Priset är från 469 900 kronor och är fyrhjulsdriven samt har plats för sju personer.

Till en början är det endast dieselversionen men i slutet av året kommer den som laddhybrid som väcker stor nyfikenhet. Dieselmotorn är på 2.2 liter precis som tidigare men motorn har också setts över och fått ett nytt aluminiumblock för att sänka motorns vikt. Motorn levererar också lite mer effekt som ligger på 202 hk med ett maximalt vridmoment 440 Nm. Att den är kraftfull och rejäl gör den till en perfekt dragare. Den totala dragvikten är 2 500 kg på nya generationen som är 500 kg mer än den tidigare Sorento.

Kia Sorento Mia Litström Cars and Watches for Ladies

De preliminära förbrukningssiffrorna ligger på 6,9 l/100 km och CO2-utsläppet 179 g/km blandad körning enligt WLTP. Modellen ska också har fått ett otroligt stort lyft teknikmässigt med bland annat dubbla digitala skärmar. Nya Sorento ser härligt spännande ut och ska bli riktigt intressant att få provköra och känna på framöver.

Text: Mia Litström Foto: Kia