Premiär för Cupra´s första elbil

Elektrifieringen sker i rasande fart hos alla märken och nu är det dags för Cupra att visa sin allra första elbil som heter Cupra Born. Bilen är byggd från grunden att vara en elbil och bottenplattan MEB kommer från Volkswagen koncernen. Likadant som deras andra modeller har den ett kaxigt yttre och deras signum med detaljer i bronsfärg finns på fronten i form av märke och text samt undersidan av grillen, på fälgarna och i inredningen. Där man också finner på ratten deras härliga och charmiga snabbknapp för Cupra-läget.

Cuptra Born Cars and Watches for Ladies Mia Litström
Cuptra Born Cars and Watches for Ladies Mia Litström

Den kommer erbjudas i olika effektutföranden där den med längsta räckvidd är 540 km (WLTP). Batterikapacitet som erbjuds är 45, 58 och 77 kWh. De två effekter som kommer erbjudas är på 150 hk och 204 hk. Väljer man ett e-Boostpaket får man effekt på 231 hk. Den vassaste prestandan kommer att ligga på 0-100 km/h på 6,6 sek.

Cuptra Born Cars and Watches for Ladies Mia Litström

Modellen är utvecklad i Spanska Martorell men kommer byggas i Tyska fabriken Zwichau där också Volkswagens elbilar tillverkas och tillverkningen av Cupra Born drar igång i september.

Utöver den moderna elbilstekniken har de valt att använda Seaqual-garn till sina säten i standardutförande som har återvunnen plast från haven invävt. Det finns även andra bilföretag som använder sig av detta garn, exempelvis Fiat till deras modell 500.

Cuptra Born Cars and Watches for Ladies Mia Litström

Vid snabbladdning ska den kunna ta emot en laddning upp till 125 kW. Bilen är bakhjulsdriven, batterisystemet är vattenkylt och värmepump finns för kallt klimat.

Cuptra Born Cars and Watches for Ladies Mia Litström

Modellen känns härligt lovande och man ser släktskapet från ID.3 både exteriört och interiört men det ska bli spännande vid kommande provkörning där man kan få klämma och känna om den har sin helt egna härliga Cupra-känsla.

Cuptra Born Cars and Watches for Ladies Mia Litström