Blancpain delar ut pris

Ocean Photography Awards är en tävling för alla undervattensfotografer. Tävlingen arrangeras av Oceangraphic Magazine och totalt är det åtta olika kategorier. En av dem är för att lyfta fram bästa kvinnliga undervattensfotograf och klockmärket Blancpain är med och stöttar denna tävling och specifikt denna kategori.

Vinnaren av Special Female Fifty Fathoms Award är amerikanska fotografen Renee Capozzola som också arbetar som lärare i biologi. Hon brinner för att lyfta fram den magiskt vackra världen i havet för att kunna skapa förståelse för undervattenslivet som är otroligt viktigt att värna om. Hon har speciellt intresse för sköldpaddor och hajar.

Blancpain Renee Capozzola Ocean Photography Awards Special Female Fifty Fathoms Award

Totalt var det 100 nominerade och det var 12 som gick till final där vardera hade en portfolio på 10 st bilder. Blancpain President och VD Marc A. Hayek har själv ett gediget intresse för havet och han undervattensfotograferar mycket själv. På Blancpain hemsida kan man se flera av hans egna bilder. Han tycker det är oerhört viktigt att lyfta fram de som har en passion och driv för att visa världen det vackra livet i haven.

Blancpain Renee Capozzola Ocean Photography Awards Special Female Fifty Fathoms Award

Nu i dagarna tilldelades Renee Capozzola ett första exemplar av den nya modellen av Fifty Fathoms och klockan har fått graveringen nr 1 och FFF Award 2021. Prisceremonin var i deras butik i London. Dessutom i samband med detta öppnas en fotoutställning utomhus vid Themsen, The Queens Walk. Så är man i London kan man ta sig en trevlig promenad och titta på de vackra undervattensbilder.

Info om tävlingen hittar ni här: Ocean Photography Awards

Info om Blancpain hittar ni här: Blancpain

Info om Renée Capozzola hittar ni här: Renee Capozzola

Här kan ni se Renee Capozzola oerhört vackra bilder som var med i tävlingen.

FOTO: Renee Capozzola

Blancpain Renee Capozzola Ocean Photography Awards Special Female Fifty Fathoms Award
Blancpain Renee Capozzola Ocean Photography Awards Special Female Fifty Fathoms Award
Blancpain Renee Capozzola Ocean Photography Awards Special Female Fifty Fathoms Award
Blancpain Renee Capozzola Ocean Photography Awards Special Female Fifty Fathoms Award
Blancpain Renee Capozzola Ocean Photography Awards Special Female Fifty Fathoms Award
Blancpain Renee Capozzola Ocean Photography Awards Special Female Fifty Fathoms Award