Blancpain hyllar kvinnor i klockbranschen

Text: Mia Litström Foto: Blancpain

Att främja kvinnligt klockintresse samt expertis är något som Blancpain länge har gjort. Först och främst redan 1930 lanserade företaget en damklocka med ett automatverk som på den tiden var revolutionerande just för att till damklockor använde man quartzverk (batteri). Dessutom 1933 ledde Betty Fiechter klocktillverkningen inom företaget och det var ovanligt att en kvinna hade en sådan ledande position under den tiden.

Blancpain Ladybird colors Cars and Watches for Ladies

Senare lanserade dem en ytterst vacker och feminin klocka med namnet Ladybird som på svenska är nyckelpiga och modellen började säljas för första gången 1956. Det var en mycket speciell klocka på så sätt att det runda urverket i klockan var det minsta på marknaden vid den tiden. Bakom denna produktion stod Betty Fiechter tillsammans med sitt syskonbarn, Jean-Jacques Fiechter.

Blancpain fortsätter sin resa med modellen och lanserar nu Ladybird Colors som är en kollektion med flera olika härliga färger. Boetten finns antingen i rött eller i vitt guld, urtavla i pärlemor och boettring samt hänklarna och urtavlan är dekorerade med diamanter. Likadant på spännet har de satt nio diamanter. Magiskt vackra klockor som passar kvinna som älskar det klassiskt vackra med pärlemor, diamanter kombinerat med stark färg på sitt armband och dessutom att det är en klocka med automatverk.

Armbanden finns i sju olika färger och är i alligatorskinn. Storleken är 34,9 mm och den har Blancpain egna automatverk som heter 1153 med öppen baksida. På urtavlan är det arabiska siffror och kraftreserven ligger på fyra dagar. Snygg detalj är också att på kronan är det en diamant placerad.

Blancpain Ladybird colors Cars and Watches for Ladies
Blancpain Ladybird colors Cars and Watches for Ladies
Blancpain Ladybird colors Cars and Watches for Ladies