Snart drar årets Tokyo Auto Salon och Tokyo Outdoor Show igång hos Makuhari Messe den 13–15 januari. Lexus visar fyra olika konceptmodeller i samband med detta.

Den sportigaste av dem är eldrivna RZ Sport Concept som har fått en supersportig look. Racerföraren Masahiro Sasaki har varit med i utvecklingsarbetet med bilen. Två motorer på 150 kw fram och bak. Bilen är även sänkt med 35 mm och är utrustad med racingstolar, bredare hjul och anpassade aerodynamiska detaljer.

Lexus konceptbil presenteras i Tokyo RZ Sport skrivet av Mia Litström
Lexus konceptbil presenteras i Tokyo RZ Sport skrivet av Mia Litström

Lexus lanserar också Overtrail-projekt på Tokyo Outdoor Show där de visar läckra modeller passande till friluftsliv och camping till tuffare terräng. Tre koncept totalt som heter RX Outdoor Concept, ROV Concept 2 (Recreational Off-highway Vehicle) och GX Outdoor Concept

Lexus presenterar konceptbilar i Tokyo RX Outdoor, ROV Concept 2, GX Outdoor Concept. Skrivet av Mia Litström

RX Outdoor Concept är baserad på nya RX 450h+ laddhybrid och ROV Concept 2 är en uppgradering av tidigare ROV som har inte bara har tuffa terrängegenskaper och vätgasdrivnen förbränningsmotor utan är också med sitt utseende oerhört läckert busig. Både RX Outdoor Concept och ROV Concept 2 visas i den nya färgen ”Regolith” som inspirerats av de partiklarna på ytan av himlakroppar. GX Outdoor Concept är baserad på tuffa och lyxiga GX 460.

Modellerna är framtagna för att visa Lexus visioner och i dagsläget finns det ingen information om de kommer i produktion.